Kari B Lilja

Olen Kari B Lilja. En pidä itseäni varsinaisesti kirjailijana näiden kahden kirjan perusteella. Työurani olen tehnyt mainostoimistoyrittäjänä ja graafikkona.

Kirjoitin Ihmisen Pojan jo 80-puolella ja varoin laittamasta omiani tuohon tekstiin. Olin lukenut evankeliumeja kiinnostuneena ja huomasin, että kirjoittajat kertoivat samoja asioita eri sanoin, erilaisin painotuksin. Vanha käännös ei sisältänyt väliotsikoita ja tekstin pilkkominen jakeisiin häiritsi kokonaisuuden hahmottamista. Tästä syntyi ajatus sovittaa tekstit yhtenäiseksi kertomukseksi. Uskontoa teksti on silloin kun lukija pitää sitä totuutena, länsimaista kulttuuriperintöä se on joka tapauksessa.

Kirjoitin totuuden etsijälle, jollainen itsekin koen olevani. Olevaisen ihmettely on ajattelevan ihmisen ominaisuus. Miksi olen olemassa ja mitä tarkoitusta varten. Onko edes mitään tarkoitusta? Tätä pohdin ja käännyin asiantuntijan puoleen. Esitin kristillisten kirkkojen (12) virallisille tahoille 35 kysymystä – tavallisia ihmisen kysymyksiä. Kirkoilla on tässä puheenvuoro.

Kristityn kuluttajan suojan kannalta on oleellista tietää mikä on kirkon opettama oppi keskeisissä kysymyksissä.