Tekijä

Olen Kari B Lilja -45, Orimattilalainen tietokirjailija. Maailmankuva ja uskonto ovat mielenkiinnon kohteena kirjoissani. Varsinaisen työurani olen tehnyt mainostoimistoyrittäjänä ja graafikkona.
Olen myös kuvantekijä www.modiars.fi

Kirjoitin Ihmisen Pojan jo 80-puolella ja varoin laittamasta omiani tuohon tekstiin. Olin lukenut evankeliumeja kiinnostuneena ja huomasin, että kirjoittajat kertoivat samoja asioita eri sanoin, erilaisin painotuksin. Vanha -38 käännös ei sisältänyt väliotsikoita ja tekstin pilkkominen jakeisiin häiritsi kokonaisuuden hahmottamista.
     Tästä syntyi ajatus sovittaa tekstit yhtenäiseksi kertomukseksi. Aikajänteen antaa Matteus, jonka tekstiä korvataan tai lisätään muiden teksteillä. On yksi kertomus, neljä kertojaa. Se on Jeesus Nasaretilaisen elämäkerta.
     Uskontoa teksti on silloin kun lukija pitää sitä totuutena, länsimaista kulttuuriperintöä se on joka tapauksessa.

Kirjoitin totuuden etsijälle, jollainen itsekin koen olevani. Olevaisen ihmettely on ajattelevan ihmisen ominaisuus. Miksi olen olemassa ja mitä tarkoitusta varten. Onko edes mitään tarkoitusta? Tätä pohdin ja käännyin asiantuntijan puoleen. Esitin kristillisten kirkkojen (12) virallisille tahoille 35 kysymystä – tavallisia ihmisen kysymyksiä. Kirkoilla on tässä puheenvuoro.
     Kristityn kuluttajan suojan kannalta on oleellista tietää mikä on kirkon opettama oppi keskeisissä kysymyksissä.

Uskonnoton vs uskova – Maailmankuvat vertailussa, Kiinnostuin uskonnottomasta ajatusmaailmasta ja luin johtavien ateistien kirjoja. Ihmettelin sitä miksi ihmiset eivät näe Jumalaa maailmassa. Kommentoin näiden uskonnottomien kirjoittamien kirjojen kristinuskoa käsitteleviä aiheita.
     Sekularismi valtaa alaa ja nuorisolle opetetaan ns. tieteellistä maailmankuvaa. Tämä tapahtuu mielestäni heikoin perustein.